15 Mart 2017 Çarşamba




Possible link between shoulder problems and heart disease risk.

Omuz problemleri ile kalp hastalığı riski arasında muhtemel bir ilişki vardır.  20 Aralık 2016 yılında yayınlanan bir çalışmada kalp hastalıkları risk faktörleri (Ör: yüksek kolesterol, yüksek kan basıncı ve diyabet) ve omuz problemleri (Ör:eklem ağrısı veya rotator kafta tendinit veya yırtık vb.) arasında muhtemel bir ilişki tespit edilmiştir. 

Araştırmacılar 1226 işçi (bunların arasında marangoz ve hava yastığı çalışanı) arasında omuz problemleri olanlarda örneğin eklem ağrısı veya rotator kaf problemleri olmayan işçilere göre tam 5 kat kalp hastalığı riskini artmış olarak bulmuşlar. 

İşçilerin yaptığı hareketler arasında itme, çekme veya çalkalama gibi tekrarlayıcı ve zor hareketler bulunmaktaydı. Araştırmacılara göre uzun çalışma periyotları ve fiziksel kuvvete bağlı işlerle omuz problemleri arasında bir ilişki yoktur.

Utah Üniversitesinden Dr.Kurt Hegmann a göre omuz ağrısı ile kalp hastalıkları arasındaki ilişki net değildir. Fakat Rotator kaf yırtığında kötü kanlanmanın olması,  bozulmuş kan akımında sorgulanması gereken risk faktörlerinden biridir.



Hiç yorum yok:

Ankara EAH 5.Cerrahi polikliniği

Ankara EAH 5.Cerrahi polikliniği
Güzel Günler :)